СБУ накрила конвертцентр бойовиків з оборотом 700 мільйонів гривень

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:11

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність конвертцентру, який виводив грошові кошти у "тінь", зокрема для фінансування терористів.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Як зазначається, конвертаційний центр надавав "послуги" з мінімізації обов'язкових платежів до держбюджету і незаконного формування податкового кредиту.

Він "обслуговував" понад 150 суб’єктів підприємницької діяльності у різних регіонах України, зокрема й підприємства, що знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіяхЧерез низку фіктивних фірм з початку 2015 року зловмисники незаконно перевели в готівку майже 700 мільйонів гривень.

Реклама:

Співробітники спецслужби затримали кур'єра, в якого вилучили понад 650 тисяч гривень, підроблену фінансово-господарську документацію та печатки 10 фіктивних підприємств.

Під час обшуків у приміщеннях конвертцентру правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, спеціальні програми для проведення незаконних оборудок, додаткову документацію та докази здійснення протиправної діяльності.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до організації та роботи конвертаційного центру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!