Німецькі експорт та імпорт досягли рекордних значень у липні

Вівторок, 8 вересня 2015, 13:05

Експорт та імпорт в Німеччині досягли рекордних значень у вартісному вираженні в липні.

Про це пише Рейтер.

Експорт зріс на 2,4% з урахуванням сезонної поправки до 103,4 мільярда євро, а імпорт підвищився на 2,2% до 80,6 мільярда євро. Це найвищі показники з тих пір, як в 1991 році було розпочато відстеження цих даних.

Обидва показники перевищили прогнози. Економісти, опитані Рейтер, чекали зростання експорту на 0,7%, а імпорту - на 0,5%. Тим не менш, економісти кажуть, що не слід втрачати пильності.

Реклама:

"Початок другої половини року виглядає чудово, але майбутнє викликає багато запитань. У серпні почалася турбулентність багатьох валют ринків і криза на фондових ринках Китаю", - сказав Стефан Шілбе з HSBC Trinkhaus.

"В результаті, експорт не буде зростати такими ж темпами. Про це, наприклад, говорять випереджальні індикатори. Експортний сектор буде відчувати себе гірше в найближчі місяці".

Відвантаження в країни єврозони підвищилися в липні на 5,5% в річному численні, а експорт в країни Євросоюзу збільшився на 6,9%.

Штефан Кіпар з BayernLB сказав, що торгівля з США, Великобританією і єврозоною компенсувала ослаблення попиту в країнах, що розвиваються та Китаї. На його думку, зарубіжна торгівля і внутрішній попит, імовірно, забезпечать економіці імпульс у третьому кварталі.

Торгова асоціація BGA очікує, що Німеччина встановить новий експортний рекорд цього року, незважаючи на побоювання з приводу Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!