У НБУ вирішили відновити репутацію керівників банків-банкрутів

Вівторок, 8 вересня 2015, 12:53

У Національному банку задумалися про те, як відновити довіру до банкірів, чия репутація вважається зіпсованою внаслідок роботи в банках-банкрутах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко.

"У червні місяці Нацбанк прийняв жорсткі правила оцінки ділової репутації банкірів. Особи, які працювали на керівній посаді досить тривалий час напередодні банкрутства банку, не можуть прийти на керівну посаду в інший банк протягом трьох або десяти років", - нагадав він.

Антоненко зазначив, що в понеділок з представниками банківських асоціацій обговорювався проект Концепції відновлення репутації тих банкірів, хто, на думку банківського співтовариства, постраждав незаслужено.

Реклама:

"Основні питання для подальшого публічного обговорення: механізми встановлення думки "банківського співтовариства" і формальні критерії для формування співтовариством думки", - написав банкір.

За його словами, асоціації розійшлися, щоб думати про регламненте проведення конференції банків, на якій буде обрано представницький орган, до якого будуть входити голови правління та наглядових рад банків.

Антоненко заявив, що саме цей орган і буде подавати клопотання Нацбанку про відновлення зіпсованої репутації банкірів, за яких банківське співтовариство готове поручитися.

"Фінальне рішення в будь-якому випадку залишається за Нацбанком. Наглядовий комітет може відхилити клопотання, пояснивши мотиви прийнятого рішення", - сказав Антоненок.

"Нацбанк прийняв рішення не поширювати процедуру відновлення репутації на власників збанкрутілих банків. У цьому питанні ми мислимо однаково з МВФ", - підсумував банкір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!