Держстат другий місяць поспіль фіксує дефляцію

Понеділок, 7 вересня 2015, 17:18

У серпні 2015 року споживчі ціни в Україні знизилися на 0,8%.

Про це йдеться у повідомленні Держстату.

Згідно з даними Держстату, з початку року інфляція в Україні становила 38,2%.

Як зазначається, на споживчому ринку в серпні  ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,7%. Найбільше (на 17,2% та 16,2%) подешевшали фрукти та овочі.

Реклама:

Крім того, на 2,5% знизилися ціни на рис, на 0,5-0,3% - макаронні вироби, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, хліб. Водночас на 3,6-1,0% подорожчали сало, м’ясо та м’ясопродукти, яйця, цукор, молоко та молочні продукти, безалкогольні напої.

"Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%. Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на оренду житла (на 1,2%) та квартирної плати (на 0,6%)", - йдеться у повідомленні.

За даними Держстату, ціни у сфері охорони здоров’я підвищилися на 0,4%, що насамперед спричинено зростанням цін на послуги лікарень та амбулаторні послуги на 1,1% та 0,9% відповідно.

"Зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% пов’язано зі здешевленням палива та мастил на 1,1%. Водночас на 0,3% подорожчали автомобілі та транспортні послуги", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, у липні 2015 року споживчі ціни знизилися на 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!