Росія не буде списувати борг Україні - Силуанов

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:57

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія не братиме участь у переговорах з реструктуризації зовнішнього боргу України.

Про це міністр фінансів Росії заявив журналістам, передає ТАСС.

"Російський борг є суверенним. Відносно суверенних боргів існує особлива процедура врегулювання в таких випадках. Ми не будемо вступати в переговори з українським урядом в цій частині", - сказав Силуанов.

Він також заявив, що Росія має намір звернутися до МВФ у разі відмови України погасити борг.

Реклама:

"Ми будемо звертатися до відповідних судових органів. Також ми, оскільки є учасником Міжнародного валютного фонду, ставити будемо це питання перед міжнародною фінансовою організацією про заможність тієї програми, яка сьогодні прийнята МВФ щодо України", - сказав Силуанов.

За словами міністра, у разі неврегульованості боргів перед суверенною державою реалізація такого роду програм не здійснюється.

Нагадаємо, в неділю президент України Петро Порошенко після зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард заявив, що ні за яких обставин Росія не буде поставлена в більш привілейовані умови, ніж інші кредитори України.

Він додав, що успішне завершення переговорів України з МВФ не дозволило Росії дочекатися дефолту, "на який РФ так розраховувала".

"Дефолт дозволяв негайно пред'явити борг до оплати. Переговори були проведені. Дефолту немає і не буде. І Росія до кінця року повинна визначитися - вона розумна чи вона красива", - заявив Порошенко.

У свою чергу Крістін Лагард зазначила, що статус російського боргу визначить рада директорів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!