"Нафтогаз" пропонує продати частину нафти, яка зберігається на НПЗ "Привату"

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:35

НАК "Нафтогаз України" звернувся до Міненерговугілля та Кабінету міністрів з пропозицією продати 385,5 тисяч тонн технологічної нафти, яку в травні 2014 року "Укртранснафта" викачала з магістральних нафтопроводів за власною ініціативою.

Про це йдеться у проекті постанови Кабінету міністрів, текст якого має "Економічна правда".

Проектом передбачена реалізація 385 тисяч тонн нафти яка знаходяться на зберіганні в резервуарах НПЗ групи "Приват" за ціною та в порядку встановленому КМУ для продажу української нафти.

Виручені від продажу кошти, планується направляти на купівлю природного газу для закачування в ПСГ з метою проходження опалювального сезону 2015-2016 роках.

Реклама:

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував "приватівський" менеджер  Олександр Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У резервуарних парках "Укртранснафти" зберігається 232,6 тисяч тонн нафти, ПАТ "Укртатнафта" - 239,9 тисяч тонн, ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тисяч тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тисяч тонн.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами олігарха Ігоря Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456,437 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: