"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виручка ОГХК зросла майже вдвічі

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:44

Державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" за 7 місяців 2015 року практично подвоїло виручку від реалізації основної продукції на зовнішніх і внутрішньому ринках.

Про це розповів перший заступник генерального директора компанії Олександр Гладушко, передає прес-служба компанії.

За його словами, якщо в лютому доходи компанії з основних продуктів - ільменіту, рутилу і циркону не перевищували 91 млн гривень, то в липні вони сумарно перевищили 165 млн гривень.

"Це в 1,8 разу більше, ніж на початку року. Загальна виручка компанії за січень-липень становили 730 млн гривень", - сказав заступник гендиректора компанії.

Реклама:

Він повідомив, що зростання доходів "ОГХК" пояснюється нарощуванням продажів.

"Оскільки на світовому ринку титанової продукції криза лише поглиблюється, а ціни на випущену нами продукцію продовжують знижуватися, зростання виручки ОГХК було забезпечене виключно за рахунок зростання реалізації об'ємів продукції", - відмічає Гладушко.

Як зазначається, відділу маркетингу і збуту ДП "ОГХК" вдалося в січні-липні відновити співпрацю з давніми покупцями продукції філій "ВГМК" та "ІГЗК", а також знайти нових.

Зокрема, не співпрацювали раніше з комбінатами ОГХК такі компанії як Jiangsu Sainty Machinery Corp (Китай), Mario Pilato (Іспанія), а також China National Light Industrial Products Co (Китай).

Гладушко також відмітив, що комбінати ДП "ОГХК" зберігають експортну спрямованість продажів. Так, за підсумками січня-липня частка експорту в реалізації ільменіту ВГМК становила 83%, рутилу - 93%, циркону - 97%, ільменіту ІГЗК - близько 100%.

ДП "ОГХК" продає свою продукцію у більш ніж 30 країн світу. Основні ринки збуту компанії - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд вирішив передати йому в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, які до серпня 2014 року орендувало ПАТ "Кримський титан" олігарха Дмитра Фірташа.

Як повідомлялося, міністр економрозвитку Айварас Абромавичус запропонував гендиректору "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслану Журило подати у відставку у зв'язку з наявністю питань по його діяльності на посту керівника компанії.

У свою чергу, на підприємстві заявили, що Абромавичус хоче безпідставно змінити керівника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: