"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна планує виручити до 30 мільярдів від "великої" приватизації

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:08

Фонд державного майна України розраховує виручити 20-30 млрд гривень за рахунок "великої" приватизації.

Про це заявив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Бюджетні надходження від великої приватизації мають становити не менше 20-30 млрд гривень. Це буде деяким компенсаторним елементом у проведенні податкової реформи", - сказав він.

Білоус додав, що, окрім планованих до держпродажу держоб'єктів, які озвучувалися раніше, на продаж можуть бути виставлені "Сумихімпром" і "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

"Сумихімпром" і ЗТМК будуть несені до списку на приватизацію в тому разі, якщо уряд не прийме рішення про об'єднання активів титанової галузі", - сказав він.

Реклама:

Білоус додав, що питання такого об'єднання активів наразі активно опрацьовується.

Білоус зазначив, що в поточному році Фонд держмайна зосередиться на підготовці до "великої" приватизації.

Зокрема, така підготовка передбачає залучення радників. За даними глави ФДМ, завершено переговори з Єврокомісією, ЄБРР,USAID, IFC щодо фінансування таких радників. USAID готовий виділити 5-7 млн доларів на ці цілі.

Крім підготовки до продажу великих об'єктів, ФДМ розраховує в поточному році продати більш дрібних, виручивши за них близько 1 млрд гривень. Зокрема, йдеться про теплоелектроцентралі.

"На всі ТЕЦ є покупці, незважаючи на те, що це об'єкти минулого століття...І це не один, а 5-6 інвесторів", - сказав Білоус.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!