Росія хоче ввозити товари в Україну за старими правилами до 2025 року

Понеділок, 7 вересня 2015, 13:08

Росія пропонує зберегти до 2025 року технічні регламенти і стандартизацію для російських товарів, що поставляються в Україну в умовах імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це сказав міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв в інтерв'ю Російській газеті перед тристоронніми міністерськими консультаціями з імплементації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Улюкаєв, кажучи про потенційні ризики для РФ, зазначив, що у сфері техрегулювання та стандартизації, це неможливість продовження існуючої практики взаємного з Україною визнання сертифікатів, що призведе до нових бар'єрам.

За його словами, буде потрібно пересертифікацію російської продукції, що експортується в Україну, а це тривалі і дорогі процедури.

Реклама:

Необхідність переоснащення виробництв призведе до додаткових витрат на проведення лабораторних випробувань та отримання нових сертифікатів відповідності, додав він.

Він вважає, що також будуть порушені налагоджені коопераційні зв'язки через значні відмінностей існуючих технічних регламентів Росії і Митного союзу і регламентів ЄС.

Призупинення поставок на період отримання нових сертифікатів може згодом не дозволити російським компаніям повернутися на колишній рівень взаємної торгівлі.

Таким чином, галузям російської промисловості буде завдано значної шкоди, вважає він.

"Для мінімізації цих ризиків ми і запропонували партнерам зберегти до 2025 року застосування на території України діючих на сьогодні активів у цих областях поряд з актами, імплементуючими Україною в рамках угоди про асоціацію з ЄС", - підкреслив Улюкаєв.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!