В Україні знову хочуть повернути обов'язковий техогляд

Понеділок, 7 вересня 2015, 12:02

Обов'язковий техогляд для всіх транспортних засобів, який скасували в Україні в 2011 році, як джерело корупції, можуть повернути вже з 1 січня 2016 року.

Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на власне джерело в Міністерстві фінансово.

"Причина повернення - при відсутності обов'язкового техогляду (ТО) автомобіліста неможливо проконтролювати на предмет сплати обов'язкового транспортного податку. Вони хочуть повернути техогляд і контролювати сплату податку на цьому етапі", - говорить Назаренко.

Проект про повернення ТО зараз проходить внутрішнє погодження у Мінфіні. Але є великі шанси, що настільки неприємну для водіїв процедуру таки повернуть, адже Україна зобов'язалася це зробити при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС і приєднавшись до Директиви ЄС/40/2009 про загальний техогляд.

Реклама:

Як пояснив Назаренко, в ЄС з 1 січня 2015 року було введено техогляд на всі автомобілі. Україна зобов'язана це зробити до 1 січня 2017 року. Але раніше була домовленість, що авто до 5 років ТО не підлягають, а контролювати сплату транспортного податку планують саме на такі авто.

Крім того, раніше була домовленість, що ТО повернуть без участі МВС, а згідно з проектом ТО проводитимуть акредитовані СТО, але видавати талони і контролювати сплату транспортного збору хочуть доручити реєстраційним центрам МВС.

 "Я може і не проти цивілізованого техогляду, але в такому вигляді - категорично проти! Ми будемо робити все можливе, щоб ці проекти так і залишилися проектами. Тим більше, що якщо нам вдасться відбитися від транспортного податку, то і введення ТО в такому вигляді втрачає сенс", - підсумував Назаренко.

Автоцентр

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: