ДФС взялася за заниження посадовцями "Укрнафти" ПДВ на 43,3 мільйона

Понеділок, 7 вересня 2015, 11:00

Держфіскальна служба розслідує можливе порушення вимог податкового законодавства посадовими особами "Укрнафти" при купівлі нафтопродуктів у "Азонтес" у жовтні 2014 року.

Про це йдеться у визначенні Солом'янського районного суду Києва від 27 серпня, пишуть "Українські новини".

Як повідомляється, дані порушення, на думку ДФС, призвели до заниження податку на додану вартість на суму 43,332 млн гривень.

"У ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи "Укрнафти" під час фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ "Азонтес" за період жовтень 2014 порушили вимоги, що призвело до заниження податку на додану вартість на суму 43,332 млн гривень, що підтверджується актом позапланової документальної перевірки від 17 червня 2015 року", - йдеться в судовому документі.

Реклама:

У документі зазначено, що за даними Єдиного реєстру податкових накладних та декларацій по ланцюжку формування ПДВ за жовтень 2014 встановлено, що "Укрнафтою" сформовано податковий кредит по купівлі дизпального підвищеної якості на загальну суму 259,993 млн гривень, у тому числі ПДВ - 43,332 млн гривень від ТОВ "Азонтес", яке, за даними інформаційних баз ДФС, не купувало даний товар і не було його імпортером.

ТОВ "Азонтес" засноване у жовтні 2012 року в Дніпропетровську, її засновниками числяться 5 офшорних компаній.

Дана кримінальна провадження було відкрито 21 липня 2015.

Суд надав слідчому Фіскальної служби тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні "Укрнафти" і стосуються фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ "Азонтес".

Нагадаємо, 50% + 1 акцій "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з Приватбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: