Швейцарський видавець Edipresse пішов з Росії

Понеділок, 7 вересня 2015, 09:47

Швейцарський видавець Edipresse, що випускав в РФ близько 30 журналів, в тому числі, "Самая", "Мамо, це я!" І "В'язання для вас" продав весь бізнес російському менеджменту.

Про це повідомляє РБК.

Покупцем 100% ЗАТ "Едіпресс-Конлига" став гендиректор цієї компанії Максим Зімін.

Як розповів Зімін, угода була закрита ще в липні. У штаб-квартирі Edipresse від будь-яких коментарів з приводу продажу російських активів поки утрималися.

Реклама:

Група Edipresse, заснована в 1907 році, вийшла на російський ринок в 2003 році, купивши 52% у ВД "Конлига".

За оцінками ЗМІ, покупка контрольного пакета в російському видавничому домі обійшлася швейцарськый компанії приблизно в 2 мільйони доларів.

Нагадаємо, закон про обмеження частки іноземних акціонерів у ЗМІ був підписаний президентом РФ наприкінці 2014 року.

Згідно з поправками, іноземні структури не зможуть володіти більш ніж 20-відсотковою часткою російського ЗМІ. Закон вступає в дію з початку 2016 року. У разі недотримання його вимог ЗМІ повинне буде закритися.

Керівники найбільших працюють в Росії іноземних видавничих будинків зверталися до президента РФ з проханням перенести вступ в силу закону про іноземців в ЗМІ на рік - до 2017 року. Рішення про відстрочення набуття чинності нових правил прийнято не було.

Напередодні який набирає чинності закону кілька великих ЗМІ та видавничих будинків вже змінили структуру власників.

Так, американська Hearst Corporation передала Віктору Шкулєву 30 відсотків акцій видавничого дому Hearst Shkulev Media, залишивши за собою дозволену частку в 20%.

Американська компанія Discovery Communications і "Національна Медіа Група" (НМГ) створили спільне підприємство, в якому у компанії із США буде 20% акцій.

Нагадаємо, позбутися російських активів також намагаються фінський концерн Sanoma Corp і німецький медіахолдинг Axel Springer.

За даними ЗМІ, активи Axel Springer в РФ будуть продані власнику Artcom Media Group Олександру Федотову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: