Фінансовий клуб G20 закликав прискорити зростання світової економіки

Неділя, 6 вересня 2015, 15:51

Міністри фінансів і глави центробанків "двадцятки" (G20) закликають до прискорення зростання світової економіки і готовності попереджати ризики на глобальних фінансових ринках.

Про це йдеться в підсумковому комюніке G20, передає "Прайм".

"Ми зустрілися в Анкарі, щоб зробити огляд поточного економічного розвитку, перспектив зростання і повторюваної волатильності на фінансових ринках", - наголошується в підсумковому документі G20.

Фінансова "двадцятка" вітає зміцнення економічної активності в деяких країнах, але її турбують темпи зниження глобального економічного зростання.

Реклама:

"Ми повинні приймати рішучі дії на шляху економічного відновлення, і ми впевнені, що відновлення світової економіки буде набирати швидкість", - йдеться в комюніке.

У зв'язку з цим G20 має намір попереджати розвиваються ризики на фінансових ринках, схильних до волатильності, і підвищувати довіру інвесторів.

"У міру поліпшення економічного становища, монетарна політика в окремих країнах посилюється", - сказано в документі.

Фінансова "двадцятка" також заявила про необхідність узгодження своїх дій.

"Ми підтверджуємо наше рішення рухатися до ринкового курсоутворення і гнучкості обмінного курсу, який відображає фундаментальні умови і дозволяє уникнути стійких курсових зсувів", - йдеться в комюніке.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!