"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Безробіття у США впало сильніше прогнозу

Неділя, 6 вересня 2015, 11:12

Число робочих місць в економіці США в серпні зросло на 173 тисячі.

Про це свідчать дані міністерства праці країни, пишуть "Вести.ru".

Експерти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання показника на 217 тисяч.

Згідно з переглянутими даними, у липні число робочих місць підскочило на 245 тисяч, а не на 215 тисяч, як повідомлялося раніше.

Реклама:

Разом з тим безробіття в США в серпні оновило мінімум з 2008 року, опустившись з 5,3% до 5,1%. Аналітики очікували зниження показника до 5,2%.

Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця зросла на 0,3% щодо липня після зростання на 0,2% попереднього місяця. У річному вирахуванні підйом становив 2,2% замість очікуваних 2,1%.

Підвищення зарплат - один з найважливіших показників ринку праці, які вивчає Федрезерв, намагаючись визначити терміни переходу до нормалізації грошово-кредитної політики.

Члени Федерального комітету з відкритого ринку зберуться на чергове засідання 16-17 вересня. На ньому буде, зокрема, розглянуто питання першого з 2006 р підвищення базової відсоткової ставки.

"Ринок праці явно продовжує зміцнюватися, - вважає старший економіст High Frequency Economics Джим О'Салліван. - Поточних темпів зростання зайнятості більш ніж вистачає для зниження безробіття".

Кількість робочих місць у приватному секторі минулого місяця збільшилася на 140 тисяч після підвищення на 224 тисячі місяцем раніше, очікувався підйом на 204 тисячі. У держсекторі показник зріс на 33 тисячі.

У виробничому секторі США число робочих місць скоротилося на 17 тисяч замість очікуваного зростання на 5 тисяч. У сфері послуг зафіксований підйом на 16,4 тисяч.

Середня тривалість робочого тижня в липні збільшилася на 6 хвилин до 34,6 години.

Частка участі населення країни в робочій силі залишилася на рівні 62,6%, хоча очікувалося зростання показника до 62,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: