Харківський авіазавод може укласти контракти з Казахстаном і Китаєм

П'ятниця, 4 вересня 2015, 20:42

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство може укласти контракти на постачання літаків в Казахстан і Китай.

Про це повідомив глава Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін на брифінгу в ході міжнародного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми разом з "Укроборонпромом" і Кабінетом міністрів проводимо низку переговорів (щодо завантаження ХДАВП замовленнями - ред.). Вони вже на заключній частини. Ми плануємо, що контракти будуть з Казахстаном і Китаєм", - сказав Райнін.

Разом з тим, глава ОДА відмовився озвучувати будь-які подробиці щодо підписання контрактів.

Реклама:

Як повідомлялося, 16 червня 2015 року уряд України передав ХДАВП і ДП "Завод 410 ГА" зі складу ДАК "Антонов" до складу державного концерну "Укроборонпром".

Згідно з постановою уряду №393 від 15 червня, цілісні майнові комплекси ХДАВП і ДП "Завод 410 ГА" передаються з управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі в управління "Укроборонпрому".

ХДАВП і ДП "Завод 410 ГА" разом з ДП "Антонов" з 2008 року за рішенням уряду входили до складу ДАК "Антонов". Постановою уряду від 31 березня ДП "Антонов" було передано до складу "Укроборонпрому".

ХДАВП - одне з провідних підприємств авіапрому України, серійний виробник багатоцільового Ан-74, а також близькомагістрального Ан-140.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: