"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ліквідував два кримських банки

П'ятниця, 4 вересня 2015, 18:45

Національний банк України прийняв рішення про ліквідацію ПАТ Банк "Морський" і ПАТ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції".

Про це йдеться в постановах Правління Національного банку України від 2 вересня 2015 року № 577 та № 578, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, вищезазначені банки розміщувались на території Автономної Республіки Крим.

"Унаслідок окупації півострова в них у травні 2014 року було відкликано та анульовано банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Також припинено участь цих банків у системі електронних платежів Національного банку України", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"У Національного банку з’явилась можливість ліквідувати зазначені банки після прийняття Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку" від 16 липня 2015 року № 629-VІІІ", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі повідомили, що до цього регулятор не мав юридичної можливості ліквідовувати банки, що втратили банківську ліцензію внаслідок окупації АР Крим.

"Згідно із цими змінами Національний банк має забезпечити "ліквідацію банків, зареєстрованих на території АР Крим та міста Севастополя, банківську ліцензію яких відкликано Національним банком України", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!