Суд заарештував 60,3 мільйона на рахунках "Укрінбанку"

П'ятниця, 4 вересня 2015, 11:35

Господарський суд Києва заарештував 60,3 млн гривень на рахунках "Укрінбанку" за позовом  "Фідобанку".

Про це йдеться в ухвалі суду від 28 серпня, пишуть "Українські новини".

Зокрема, "Фідобанк" звернувся до суду з вимогою стягнення з "Укрінбанку" та фонду "Збалансовані інвестиції" коштів на суму 60,288 млн гривень.

У червні і листопаді 2014 між "Фідобанком" як покупцем і "Укрінбанком" як продавцем на базі фондової біржі "Перспектива" були укладені договори купівлі-продажу цінних паперів загальною вартістю 48,77 млн гривень.

Реклама:

15 квітня 2015 (встановлена дата розрахунків за договорами) "Фідобанк" перерахував на свій кліринговий рахунок у розрахунковому центрі 48,8 млн гривень і підтвердив факт готовності до розрахунку, тоді як "Укрінбанк" у встановлений строк не підтвердив виконання зобов'язань і не здійснив блокування цінних паперів.

У результаті цього зарахування цінних паперів на рахунок "Фідобанк" не відбулося.

"Фідобанк" попросив суд заарештувати кошти на рахунках "Укрінбанку" у зв'язку з можливим погіршенням фінансового стану останнього.

Як повідомлялося, у серпні суд вирішив стягнути з "Укрінбанку" 43,8 млн гривень на користь "Фідобанку" за невиконання зобов'язань за угодою з цінними паперами.

У квітні "Фідобанк" звернувся до НБУ з проханням дати правову оцінку діям "Укрінбанку" в частині невиконання зобов'язань за угодою з цінними паперів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: