Німецька прокуратура почала перевірку Audi

Середа, 30 вересня 2015, 20:44

На тлі скандалу з маніпуляціями з екологічними тестами на дизельних автомобілях Volkswagen прокуратура німецького міста Інгольштадт почала перевірку відносно концерну Audi, дочірньої компанії Volkswagen.

Про це в середу, 30 вересня, повідомляє агентство AFP, передає "Німецька хвиля".

"В даний момент ми перевіряємо всі факти, щоб потім прийняти рішення, чи слід відкривати розслідування", - заявив прокурор Вольфрам Херрліх. В Інгольштадті розташовується головний офіс Audi.

За словами Херрле, прокуратура Інгольштадта перебуває у взаємодії з колегами з Брауншвейга, де в минулий понеділок було відкрито розслідування відносно колишнього генерального директора Volkswagen Мартіна Вінтеркорна. Можливо, що обидві справи будуть об'єднані в одну.

Реклама:

Скандал вибухнув після того, як американське Агентство з захисту навколишнього середовища оголосило, що Volkswagen встановлював на своїх дизельних автомобілях програмне забезпечення, яке занижувало показники викиду шкідливих речовин під час перевірок.

За попередніми даними, фальсифікації торкнулися 11 млн автомобілів по всьому світу. На тлі скандалу у відставку подав глава концерну Мартін Вінтеркорн, на зміну йому прийшов керівник компанії Porsche Маттіас Мюллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!