За Швайку вніс заставу однопартієць-мільйонер

Середа, 30 вересня 2015, 18:02

Екс-депутат Верховної Ради Олександр Мирний вніс заставу 1,2 мільйона гривень за екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайку.

Про це в середу повідомляє прес-центр політсили ВО "Свобода" у Facebook.

Ми не кидаємо своїх у біді.Зараз Олександр Мирний несе заставу за Ігоря Швайку, якого хочуть кинути за ґрати.На жаль, ...

Posted by Лариса Лавренчук on 30 сентября 2015 г.

Раніше в середу Київський апеляційний суд постановив взяти під варту екс-міністра аграрної політики, "свободівця" Ігоря Швайку до 4 листопада.

Реклама:

Він також встановив заставу у розмірі 1,218 млн грн і дав Швайці 5 днів, щоб її зібрати.

Як відомо, Швайці оголошено підозру за статтею "участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей" за події під Верховною Радою 31 серпня.

Крім того підозри оголошено "свободівцям" Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову.

31 серпня під Радою відбувався мітинг під прапорами "Свободи" та "Радикальної партії" і один із мітингуючи кинув бойову гранату в лави правоохоронців.

Гранату кинув, як заявило МВС, боєць "свободівського" батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк.

Крім того, проти Швайки відкрили кримінальну справу за подарунок: як стверджує слідство, Швайка отримав Harley-Davidson від колишніх працівників Державної продовольчо-зернової корпорації. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 29 липня.

Швайка стверджує, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson йому подарував колишній народний депутат, його однопартієць Олександр Мирний. Він вважає, що таким чином влада влаштувала політичне переслідування партії "Свобода", до якої він належить.

З 8 вересня справу розслідує не Генпрокуратура, а МВС.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!