"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ може ввести санкції до "Вектор Банку"

Середа, 30 вересня 2015, 13:35

Національний банк допускає введення санкцій до "Вектор Банку".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"НБУ раніше направив запит на підтвердження майнового стану власника істотної участі в банку і чекає відповіді найближчим часом. У разі не підтвердження відповідності до законодавства до банку можуть бути застосовані санкції аж до виведення з ринку", - йдеться в повідомленні.

Раніше, глава фінкомітету ВР Рибалка на своїй сторінці Facebook заявив, що капітал "Вектор Банку" був сформований шляхом махінацій з цінними паперами.

Реклама:

За його словами, за рахунок продажу "сміттєвих" паперів між своїми фірмами ТОВ "Правова допомога" сформувало фіктивний прибуток, який внесло в якості капіталу банку в розмірі 121 млн грн.

"Незважаючи на істотне посилення законодавства по відношенню до прозорості роботи банків, НБУ продовжує управляти ринком так, як йому вигідно. У ручному режимі. Конкретний приклад - "Вектор Банк", по діяльності якого я направлю запити в НБУ, Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку та фінмоніторинг для проведення відповідної перевірки", - написав Рибалка.

"Нацбанк здивований такими діями голови комітету ВР і переконаний, що такі заяви не додають стабільності банківській системі. Ми сподіваємося на перехід деяких депутатів від популістських заяв до конструктивної співпраці", - прокоментували заяву Рибалка в прес-службі регулятора.

Національний банк України зареєстрував "Вектор Банк" 31 сiчня 2014 року.

За даними НБУ, до березня 2015 року єдиним акціонером банку було ТОВ "Правова допомога", найбільшим бенефіціаром - Микола Корінь.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2015 "Вектор Банк" за розміром активів займав 121-е місце (164,777 млн грн) серед 127 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!