СОТ погіршила прогноз зростання світової торгівлі

Середа, 30 вересня 2015, 12:38

Експерти Світової організації торгівлі (СОТ) знизили прогноз щодо зростання світової торгівлі.

Згідно з оновленою версією документа, в 2015 році обсяги міжнародної торгівлі зростуть не на 3,3%, а лише на 2,8%, пише РБК.

Прогноз зростання торгівлі на 2016 рік знижено з 4% до 3,9%.

"Зміни відображають ряд факторів, що вплинули на світову економіку в першій половині 2015 року, у тому числі зниження попиту на імпортні товари до Китаю, Бразилії та інших економік, що розвиваються, падіння цін на нафту та інші види сировини, а також значні коливання валютних курсів", - наголошується в повідомленні СОТ.

Реклама:

Найгіршим чином змінився прогноз щодо зростання торгівлі в країнах Азії.

Якщо у квітневій версії прогнозу експерти СОТ відзначали, що в 2015 році приріст тут повинен становити 5%, то тепер оцінка знижена до 3,1%.

При цьому прогноз по приросту імпорту в країни Азії знизився відразу з 5,1% до 2,6%, головним чином через зафіксоване в другому кварталі 2015 зниження обсягів імпорту до Китаю.

Імпорт товарів в країни Центральної і Південної Америки в 2015 році, згідно з оновленим прогнозом СОТ, скоротиться на 5,6%, тоді як ще в квітні очікувалося, що зниження становитиме лише 0,5%.

Погіршення прогнозу в СОТ пояснюють важкою економічною ситуацією в Бразилії, імпорт товарів в яку в другому кварталі 2015 скоротився в річному численні на 13%.

Якщо погіршений прогноз СОТ виправдається, то 2015 стане четвертим поспіль роком, впродовж яких темпи зростання світової торгівлі не перевищують 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: