Росія планує запустити виробництво китайського аналога Ан-24

Четвер, 3 вересня 2015, 16:30

Китайська Xi'an Aircraft збирається перенести в Росію збірку турбогвинтового літака МА-60 - китайської версії радянського Ан-24.

Про це пише "Комерсант".

Як повідомляється, Мінвостоку підписало з китайськими компаніями Xi'an Aircraft Industrial Corporation і Jiangsu Baoli International Investment Company рамкову угоду про локалізацію в Комсомольську-на-Амурі збірки літака МА-60.

Це китайська модернізована версія радянського пасажирського турбогвинтового регіонального літака Ан-24, виробництво якого в СРСР припинили в 1979 році. Випуск літаків буде орієнтований передусім на експорт, пише видання.

Реклама:

"Йдеться про марку МА-60, яку зараз випускають наші китайські партнери; про виробництво, локалізованому в Комсомольську-на-Амурі і орієнтованому на експорт в 16 країн світу і на поставки в РФ ", - пояснив глава Мінвостока Олександр Галушка.

За його словами, сторони домовилися, що до 30 жовтня буде вироблена відповідна фінансово-економічна модель, виробництво передбачається організувати на території випереджаючого розвитку (ТОР) "Комсомольськ".

Міністр пояснив, що інтерес до розміщення виробництва китайського літака в РФ виник завдяки створенню ТОР, а також завдяки девальвації рубля.

"Очевидно, що девальвація рубля в цілому базово змінила конкурентоспроможність, умови інвестування та ведення бізнесу в РФ", - пояснив він.

Завдяки девальвації російські експортні проекти стали набагато більш конкурентоспроможними.

Обсяг інвестицій попередньо оцінюється в 100 млн доларів. Потужність складального виробництва складе близько 50 літаків на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: