"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" і CNPC домовилися про постачання газу в Китай

Четвер, 3 вересня 2015, 14:42

"Газпром" і китайська CNPC підписали меморандум про постачання трубопровідного газу в Китай з Далекого Сходу.

Про це сказав глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає "Інтерфакс".

Міллер заявив, що цей документ передбачає третій маршрут крім східного і західного.

"Сьогодні був підписаний меморандум про постачання газу з РФ, з районів Далекого Сходу в Китай, меморандум підписаний "Газпромом" і нашими китайськими партнерами. Відповідно до нього передбачається третій маршрут постачання газу в Китай нарівні з східним і західним маршрутами", - сказав глава "Газпрому".

Реклама:

За словами Міллера, планується провести комерційні та технічні дослідження можливості поставок з району Далекого Сходу, і на підставі цих досліджень будуть визначатися обсяги поставок, терміни і точка перетину на російсько-китайському кордоні.

"Даний проект стане третім проектом в рамках програми стратегічного співробітництва між "Газпромом" і CNPC на найближчі п'ять років", - сказав Міллер.

На уточнююче запитання, чи буде потрібно будівництво третього газопроводу у зв'язку з реалізацією даного проекту, він сказав: "Так, це третя нитка, це третій газопровід".

По території Росії буде побудований газопровід невеликої довжини, пояснив він, оскільки компанією вже побудований магістральний газопровід Сахалін-Хабаровськ-Владивосток.

Раніше начальник управління експорту СПГ "Газпром експорт" Павло Сєдов заявив, що контракт на постачання російського газу в Китай по "східному маршруту" несе великі ризики для компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!