"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Біржі Європи зростають на внутрішній статистиці

Четвер, 3 вересня 2015, 13:06

Основні фондові індекси Європи демонструють позитивну динаміку в четвер на тлі повідомлень про зростання обсягу роздрібних продажів у єврозоні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:18 британський індекс FTSE 100 додавав 1,76% - до 6190,56 пункту, німецький DAX 30 - 1,78%, до 10227,02 пункту, французький CAC 40 - 1,56%, до 4625,91 пункту.

Раніше в четвер дослідницька організація Markit Economics повідомила, що композитний індекс ділової активності в промисловості та сфері послуг 19 країн єврозони, за остаточною оцінкою, у серпні збільшився до 54,3 пункту з 53,9 пункту в липні. Аналітики очікували збереження показника на рівні попередньої оцінки в 54,1 пункту.

Реклама:

За даними європейського статистичного агентства Євростат, обсяг роздрібних продажів в єврозоні зріс у липні в порівнянні з червнем на 0,4%, а в ЄС - на 0,3%. Аналітики прогнозували зростання показника в липні в порівнянні з червнем на 0,5%.

Крім цього інвестори очікують підсумків засідання Європейського центрального банку. О 14:45 буде озвучено рішення ради керуючих ЄЦБ щодо відсоткової ставки. Експерти вважають, що регулятор збереже базову процентну ставку на рекордно низькому рівні в 0,05%.

Напередодні засідання, частина інвесторів також з надією чекає, що регулятор зважиться на розширення або продовження програми кількісного пом'якшення (QE) в світлі уповільнення економіки Китаю, зміцнення курсу євро і низької інфляції.

"Європейські фондові індекси зростають сьогодні на надіях", - заявила старший аналітик London Capital Group Бренда Келлі, чиї слова наводить агентство Рейтер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: