Рада спростила ліквідацію держпідприємств

Четвер, 3 вересня 2015, 12:54

Остаточно ліквідувати державні підприємства зможе не тільки той орган виконавчої влади, який приймав рішення про ліквідацію, а й ті, до повноважень яких віднесено такі рішення.

За відповідний закон про внесення змін до закону про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (№2493) у другому читанні і в цілому проголосували 228 народних депутатів.

Як зазначив глава профільного комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, мета закону - спростити державну реєстрацію припинення центральних органів виконавчої влади та тих підприємств, які підпорядковані і засновниками яких є такі органи виконавчої влади.

Народний депутат зазначив, що на сьогоднішній день є необхідність у проведенні системної реформи державної служби, з якою буде пов'язана також ліквідація низки центральних органів виконавчої влади та державних підприємств, які працюють неефективно.

Реклама:

"Згідно з чинним законодавством виникли такі ситуації, коли той орган, який прийняв рішення про ліквідацію відповідного державного підприємства, сам ліквідований. Це підприємство ще не остаточно припинило свою діяльність, але воно перейшло вже під інший центральний орган виконавчої влади", - пояснив Галасюк.

За його словами, на сьогоднішній день законодавство не дає можливості вирішувати ситуації з остаточною ліквідацією таких державних підприємств.

"Було напрацьовано пропозицію: рішення про остаточну ліквідацію відповідного підприємства може приймати не тільки той орган, який прийняв рішення про ліквідацію цього підприємства, але і той орган, до якого перейшли відповідні повноваження ліквідованого центрального органу виконавчої влади", - пояснив суть закону глава профільного комітету.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!