"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нідерланди теж зупинили продаж "проблемних" VW

Вівторок, 29 вересня 2015, 19:44

Імпортер автомобілів Volkswagen у Нідерландах, компанія Pon призупинила продаж дизельних автомобілів у зв'язку із "дизельним скандалом", що виник навколо компанії, поки не будуть з'ясовані всі деталі щодо цих авто.

Про це повідомило голландське видання Nu.nl з посиланням на представника компанії.

"Йдеться про 4 тис. 100 автомобілів, обладнаних дизельним двигуном Євро 5 типу EA 189, які зараз є на ринку", - пише видання.

Імпортер заявив, що обмеження на продаж буде діяти, поки Volkswagen не повідомить усі деталі щодо двигунів.

Реклама:

У компанії пояснили, що рішення не стосується нових автомобілів, обладнаних двигунами нового покоління, що повністю відповідають вимогам. Імпортер вже оголосив своє рішення регіональним дилерам.

Нагадаємо, Швейцарія заборонила продаж низки автомобілів з модельного ряду концерну Volkswagen (VW) на тлі "дизельного скандалу" в компанії.

Раніше американське Агентство з захисту навколишнього середовища (EPA) оголосило, що концерн VW встановлював на своїх автомобілях програмне забезпечення, яке занижує показники викиду шкідливих речовин під час перевірок.

Всього в світі було вироблено близько 11 мільйонів таких машин.

На тлі скандалу у відставку пішов глава концерну Мартін Вінтеркорн, йому на зміну прийшов керівник компанії Porsche Маттіас Мюллер.

Укрінформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: