Ревізори виявили збитків на підприємствах "Укрспирту" на 880 мільйонів

Вівторок, 29 вересня 2015, 15:23

Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП "Укрспирт" та підприємств і установ, що входять до сфери управління "Укрспирту", було виявлено збитків на суму понад 880 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держфінінспекції.

Як зазначається, ревізія охопила діяльність зазначених структур з 1 січня 2012 по 1 березня 2015.

Зокрема, через те, що перевірені підприємства переказали фіктивним суб'єктам господарювання 866 млн грн, держава зазнала збитків на вказану суму.

Реклама:

Загалом же сума порушень, виявлених під час ревізії, становила понад 2,3 млрд грн, повідомляє прес-служба.

Зокрема, через перерахування ДП "Укрспирт" 837 млн грн сумнівним суб’єктам господарювання, яких на сьогодні немає за фактичними та юридичними адресами, фінансові інспектори не підтвердили взаєморозрахунків між підприємством та цими суб'єктами за поставку ними зернових культур, палива тощо.

"Незабезпечення керівництвом підприємств спиртової галузі належного контролю за збереженням та використанням державного майна призвело до його втрати або незаконного відчуження на суму більш як 95 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно із повідомленням, лише на "Укрспирт" виявлено нестачу товарно-матеріальних цінностей (автомобіля Volkswagen Transporter, зернових культур, паливно-мастильних матеріалів) на суму понад 91 млн грн.

"А закупівля керівниками підприємств спиртової галузі сировини для виробництва спирту етилового через низку посередницьких структур призвела до зайвого витрачання коштів підприємств на суму понад 5,1 млн грн", - зазначили у інспекції.

Також, як повідомляється, виявлені фінансовими інспекторам випадки переміщення спирту між місцями провадження діяльності ДП "Укрспирт" без дозволу податкових органів та без документального підтвердження отримання такого спирту цими представниками може свідчити про наявність тіньових схем обігу спирту та горілчаних виробів.

Недотримання посадовими особами ДП "Укрспирт" вимог законодавства з оплати праці призвело до її безпідставної виплати на суму понад 2,4 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!