Золото дешевшає в очікуванні підвищення ставки ФРС

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:36

Ціна на золото демонструє негативну динаміку у вівторок на тлі побоювань інвесторів щодо підвищення процентної ставки ФРС США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 11:05 грудневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дешевшав на 5,6 долара, або на 0,49% - до 1126,2 долара за тройську унцію. Вартість грудневого ф'ючерсу на срібло знижувалася на 0,3% - до 14,5 долара за унцію.

Вартість золота демонструє негативну динаміку після того, як глава ФРС Джанет Йеллен заявила, що ФРС, швидше за все, підвищить базову ставку вже цього року при досягненні необхідних економічних показників. На тлі її заяв курс долара почав зростати до світових валют.

Реклама:

Заяви голови Федрезерву підтримали слова глави Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільяма Дадлі. Згідно з його словами, невизначений світовий економічний прогноз не відкладе підвищення процентної ставки на 2016 рік.

"Золото більше не є безпечним активом", - наводить агентство Bloomberg слова стратега IG Asia Pte Бернарда Ау.

"Послання від ФРС є досить послідовним - регулятор бажає побачити підвищення процентної ставки цього року, якщо поточні економічні умови продовжать підтримувати темп відновлення", - вважає стратег.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: