Україна пропонує ЄС ввести єдиний стандартизований контракт на імпорт газу

Вівторок, 29 вересня 2015, 09:54

Україна запропонувала ЄС запровадити єдиний стандартизований довгостроковий контракт на імпорт газу до ЄС та єдину формулу ціни на трубопровідний імпортний газ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник управління євроінтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян.

"Впевнені, що такий підхід лише посилить енергобезпеку Європи, оскільки, в принципі, в основі усіх останніх газових суперечок лежала саме відсутність єдиного підходу до ціноутворення та політичне трактування цього процесу традиційними постачальниками трубопровідного газу", - заявив він під час засідання кластеру 3 з енергетики, транспорту, захисту навколишнього природного середовища та змін клімату Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Сьогодні виступив як ключовий спікер від Міненерговугілля під час засідання кластеру 3 з енергетики, транспорту, захисту...

Реклама:
Posted by Mykhailo Bno-Airiian on 28 сентября 2015 г.

На його думку, якщо такі ініціативи будуть запровадженні, тоді визначення ціни на газ буде позбавлено будь-якої політичної складової, а відтак європейський газовий ринок стане ще більш ліквідним.

За його словами, українська сторона також підняла питання доступу до інструментів ЄС з фінансування проектів з розбудови інфраструктурних проектів, направлених на нові маршрути постачання енергоресурсів, а відтак на посилення енергобезпеки Європи.

Крім того українська сторона поцікавилася у європейських партнерів щодо їхнього бачення стосовно постачання центрально-азійського газу до Європи та будівництва Транскаспійського газопроводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!