Путін заявив, що Росія впорається з санкціями

Вівторок, 29 вересня 2015, 09:22

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія впорається з санкціями.

Про це Путін сказав в інтерв'ю американському журналістові Чарлі Роузу для телеканалів CBS і PBS напередодні участі в 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє "Прайм".

"Це само собою, навіть сумнівів у цьому немає, це взагалі навіть не обговорюється", - сказав Путін, відповідаючи на запитання, чи впорається Росія з санкціями.

Він зазначив, що в санкціях є певний плюс. "Плюс полягає в тому, що багато речей, особливо це стосується високотехнологічних сфер, ми раніше воліли просто купувати, використовуючи нафтодолари", - заявив президент РФ.

Реклама:

"Сьогодні, оскільки ці санкції введені, ми або вже не можемо купити, або побоюємося того, що нам щось буде закрито, і ми змушені були розгорнути цілі програми розвитку своєї власної високотехнологічної економіки, промисловості, виробництва та наукової сфери", - додав він.

За словами Путіна, це Росія все одно повинна була робити самостійно, але було складно, оскільки внутрішні ринки були заповнені іноземною продукцією, і в рамках СОТ було дуже складно підтримати свого власного виробника.

"А тепер, коли ці санкції введені і наші партнери добровільно пішли з нашого ринку, це дає нам шанс на розвиток", - зазначив президент РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: