Ціни на нафту знижуються на побоюваннях за економіку Китаю

Вівторок, 29 вересня 2015, 09:10

Світові ціни на нафту демонструють незначне зниження у вівторок після слабкого зміцнення раніше в ході торгів на тлі побоювань інвесторів щодо уповільнення економічного зростання в Китаї.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:42 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,03% - до 47,34 долара за барель.

Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,01% - до 44,42 долара за барель. При цьому раніше в ході торгової сесії ціни на "чорне золото" демонстрували зміцнення в межах 0,11%.

Реклама:

У понеділок стало відомо, що прибуток промислових компаній Китаю в серпні в річному обчисленні впав на 8,8%, що є найзначнішим падінням з жовтня 2011 року. Основне зниження прибутку припало на виробників вугілля, металів і нафтопродуктів.

Крім того, індекс ділової активності PMI в промсекторі економіки Китаю у вересні показав мінімум за останні 6,5 років, становивши 47 пунктів.

"Ми вважаємо, що Азія стикається із затяжною кризою зростання, а не з фінансовою кризою", - наводить агентство Франс Прес думку аналітиків Citigroup.

"Ми вважаємо, що ціни ключових сировинних товарів, таких як нафта і мідь, близькі до досягнення дна, проте слабкий попит і боротьба виробників за частки ринку будуть протягом найближчого часу тримати ціни під тиском", - наводить агентство коментар експертів банку Barclays.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!