МАУ закликали Росію не запроваджувати санкції у відповідь

Понеділок, 28 вересня 2015, 18:54

"Міжнародні авіалінії України" не сприймають можливі "дзеркальні заходи" з боку РФ проти українських авіакомпаній, які нічого не порушували.

Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомила прес-секретар компанії Євгенія Сацька, коментуючи заборону, накладену на польоти російських авіакомпаній в Україну в рамках санкцій.

"Необхідно заявити, що, на відміну від двох названих у списку санкцій російських авіакомпаній, МАУ ніколи не порушувала законодавство РФ. Більш того, МАУ вже більше року страждає від санкцій, введених Російською Федерацією, які полягають у забороні прольоту повітряного простору РФ з посиланням на технічні причини, що призвело до значного збільшення протяжності цілого ряду маршрутів МАУ і фінансових втрат близько $6 млн на рік", – відзначили в компанії.

У МАУ нагадали, що крім тих російських авіакомпаній, які потрапили до списку санкцій, у РФ є багато інших, які можуть літати в Україну.

Реклама:

"А отже, і українські авіакомпанії, які нічого не порушували, теж мають повне право виконувати польоти в РФ. Ми не розуміємо і не приймаємо можливі "дзеркальні заходи" з боку РФ стосовно українських авіакомпаній, які нічого не порушували", заявили в МАУ.

Такі заходи з боку Росії, на думку авіакомпанії, можуть спровокувати крок з боку України аж до повної заборони всім російським авіакомпаніям виконувати польоти в Україну.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів згідно з рішенням РНБО прийняв рішення заборонити польоти ряду російських авіакомпаній в Україну з 25 жовтня 2015 року.

Також були заборонені транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових.

28 вересня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Мінтрансурозглянути запровадження обмежувальних заходів у відповідь щодо українських авіакомпаній.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: