Прокуратура Німеччини відкрила справу проти екс-глави Volkswagen

Понеділок, 28 вересня 2015, 17:39

Прокуратура Німеччини порушила кримінальне розслідування колишнього виконавчого директора автоконцерну Volkswagen AG Мартіна Вінтеркорна.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Розслідування пов’язане із звинуваченнями в шахрайстві під час продажів транспортних засобів та із маніпулюванням результатами випробувань щодо рівня шкідливих викидів.

Справу порушила прокуратура міста Брауншвейг, яке знаходится у Нижній Саксонії. Адміністрація цієї федеральної землі володіє 20% акцій Volkswagen.

Реклама:

Прокурори мають визначити, хто несе відповідальність за перелічені дії. Вінтеркорн пішов з посади 23 вересня, однак у концерні заявляли, що він не знав про маніпуляції із результатами.

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Volkswagen був змушений частково призупинити продаж низки моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!