Демчишин розповів, коли почнеться закачування російського газу

Понеділок, 28 вересня 2015, 15:46

НАК "Нафтогаз України" отримав всі необхідні документи від ВАТ "Газпром" і готовий почати передоплату і закачування російського газу, як тільки буде підписано тристоронній протокол про постачання російського газу між Україною, ЄС і Росією.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"500 млн доларів зібрали, вони знаходяться на рахунку "Нафтогазу" в Ощадбанку", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Демчшин уточнив, що кошти вдалося накопичити за рахунок внутрішніх резервів.

Реклама:

Коментуючи ціну газу (232 долара за тисячу кубометрів), міністр зазначив, що вона погоджена на четвертий квартал, а домовленості щодо "зимового пакету" поширюються на весь опалювальний сезон.

Голова Міненерговугілля зазначив, що в цю ціну, на відміну від попередніх домовленостей, вже включена доплата за калорійність, яка впродовж останніх періодів становила близько 7 доларів за тисячу кубометрів.

"Ціна відповідає ринковій - ціна європейських хабів мінус вартість транзиту", - пояснив Демчшин.

Він також підкреслив, що, незважаючи на домовленості з РФ щодо "зимового пакету", Україна продовжить імпортувати газ із західного напрямку, по реверсу.

Міністр також повідомив, що прогноз споживання газу в Україні в 2015 році поки зберігається на рівні 43 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: