"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бельгія хоче притягнути до суду Volkswagen за шкоду довкіллю

Понеділок, 28 вересня 2015, 13:15

Міністри навколишнього середовища бельгійських регіонів Валлонія і Фландрія, мають намір спільно переслідувати в судовому порядку компанію Volkswagen за забруднення навколишнього середовища.

Про це повідомила газета Le Soir, пише Прайм.

За даними ЗМІ, Volkswagen, ймовірно, продавала в Бельгії автомобілі, які насправді були в 40 разів менш екологічно чистими, ніж стверджувала компанія.

У випадку, якщо суд визнає обґрунтованими претензії скарги регіональних влад Бельгії, німецькому автоконцерну може загрожувати штраф у розмірі 200 тис євро в день за перевищення емісійних норм.

Реклама:

Раніше стало відомо, що близько 11 млн автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися забезпечені програмним забезпеченням, яке занижує реальні емісійні показники, що підтвердили і в самому концерні.

У зв'язку зі скандалом змушений був піти у відставку шеф "Фольксвагена" Мартін Вінтеркорн, а сам скандал отримав назву "дізельгейт".

Фахівці не виключають, що подібним чином могли фальсифікуватися емісійні показники і у інших автовиробників.

Нагадаємо, на тлі скандалу 21 вересня акції автоконцерну в ході торгів на Франкфуртській біржі впали на 22% (до семирічного мінімуму).

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Йдеться про машини 2009-2015 років випуску. Компанії загрожує штраф в 18 млрд доларів, а Мін'юст США почав за фактом порушень кримінальне розслідування.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн публічно вибачився перед клієнтами VW.

Як повідомлялося, Volkswagen відібрав у Toyota звання найбільшого світового автовиробника за підсумками першого півріччя, здійснивши свою давню мрію на три роки раніше плану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: