Аеропорт "Київ" продовжив обслуговування російської "Трансаеро"

Понеділок, 28 вересня 2015, 11:29

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) продовжує обслуговувати авіакомпанію "Трансаеро" (РФ), оскільки остання погасила частину заборгованості перед аеропортом згідно з графіком погашення.

Про це заявили в прес-службі аеропорту, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, компанія мала погасити до 28 вересня заборгованість за липень у розмірі 127,485 тис доларів, що вона і зробила.

Крім того, компанія заборгувала аеропорту за обслуговування за серпень 319,337 тисяч доларів і має погасити цю заборгованість двома траншами - відповідно до 5 і 12 жовтня.

Реклама:

"Трансаеро" також має заборгованість перед столичним аеропортом за вересень у сумі 202,432 тисяч доларів, яку також має погасити двома траншами, - до 19 і 26 жовтня.

Станом на 23 вересня 2015 року заборгованість "Трансаеро" перед аеропортом "Київ" становила 649,254 тисяч доларів.

Аеропорт зазначає, що у разі несплати заборгованості згідно із запропонованим графіком, він буде змушений припинити надання послуг і обслуговування "Трансаеро".

"Трансаеро" - друга за обсягом перевезень російська авіакомпанія. Основними акціонерами є Олександр і Ольга Плешакови.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв рішення заборонити польоти російських авіакомпаній, в першу чергу "Аерофлоту" і "Трансаеро", в Україну, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових.

У п’ятницю в Державіаслужбі повідомили, що російські авіакомпанії, які потрапили під санкції згідно з рішенням РНБО, не зможуть літати в Україну з 25 жовтня 2015 року.

Нагадаємо, 26 вересня російська державна авіакомпанія "Аерофлот" скасувала відразу чотири рейси в Україну і в зворотному напрямку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: