"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саакашвілі звинуватив київську ДФС у свавіллі на митниці

Понеділок, 28 вересня 2015, 10:17

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі пообіцяв закінчити з беззаконням на Одеській, та в цілому українській митниці.

Про це на своїй сторінці у Facebook  написав Саакашвілі, коментуючи ситуацію на Одеській митниці.

"Ми від них не відчепимось та закінчимо беззаконня на Одеській, та в цілому українській митниці", - написа голова ОДА.

Крім того, він звернувся до громадськостіза допомогою.

Реклама:

За його словами, чиновники київської фінансової міліції протягом 30 годин незаконно перевіряли вантаж однієї компанії на Одеській митниці.

"До заступника губернатора Одеської області звернувся керівник компанії" Вернон "і попросив допомогти врятувати свій вантаж від свавілля, що коїться на митниці. Імпортер на Одеській митниці (Євротермінал) боровся з чиновниками київської фінансової міліції протягом 30 годин. Компанія змушена була тричі потрапити під огляд , тричі заплатити за вивантаження, за простій автомобіля і за простій на терміналі - і все завдяки тому, що імпортер тільки лише почав оформлятися на одеській (а не інший) митниці", - йдеться в повідомленні Одеської ОДА.

Як повідомляється, "в цьому безладі безпосередню участь брав слідчий фінансової міліції, присланий з Києва", який нібито "абсолютно незважаючи на чинне законодавство, проник, як господар, в зону митного контролю", допуск куди повинні мати тільки митні органи.

"Як тільки заступник голови Одеської обласної адміністрації Юлія Марушевська прибула на місце, слідчий, посилаючись на своє керівництво, втік з митниці. Вантаж відразу ж звільнили і відпустили", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, приводом для візиту київського "ревізора" стала, якась письмова скарга на компанію від одного з начальників оперативного управління ГУ ГФС в Києві, який пише про її "порушеннях протягом чотирьох місяців".

Крім того, згідно з повідомленням, компанія "Вернон", яка звернулася за допомогою до Марушевська, проіснувала всього 10 днів, тому, на щастя, ще не змогла підлаштуватися під порядки, нав'язані корумпованими шкідниками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: