У Volkswagen знали про незаконність використання ПЗ ще в 2007 році

Неділя, 27 вересня 2015, 16:36

Німецька компанія Bosch ще в 2007 році попереджала автомобільний концерн Volkswagen про те, що програмне забезпечення, яке занижує показники викидів шкідливих речовин, придатне лише для тестів і не повинно встановлюватися в машини на продаж.

Про це повідомила в неділю газета Bild am Sonntag, передає ТАСС.

За її версією, саме Bosch постачала автовиробникові те саме ПЗ, через яке він потрапив до так званого дизельного скандалу. Однак при цьому Volkswagen був повідомлений про незаконність використання подібних програм у комерційних цілях.

Крім того, на розбіжність показників з реальними обсягами викидів в 2011 році вказував один з інженерів німецького концерну, однак його словам не було приділено належної уваги, пише газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Реклама:

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!