Глава МВФ рекомендувала Лукашенку "переорієнтувати політику"

Неділя, 27 вересня 2015, 13:32

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард рекомендувала президентові Білорусі Олександру Лукашенку в ході обговорення можливих кредитів "переорієнтувати політику" країни.

Про це повідомила в неділю прес-служба МВФ, передає "Прайм".

"Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард і президент Олександр Лукашенко зустрілися, щоб розглянути економічну ситуацію в Білорусі та обговорити перспективи підтримуваної МВФ програми", - йдеться в повідомленні МВФ.

"Лагард вітала деякий прогрес, досягнутий останнім часом у зміцненні рамкової політики в Білорусі, але підкреслила, що для відновлення стабільності і поступального зростання необхідна більш глибока переорієнтація політики, постійно підтримувана на найвищому рівні", - уточнили в МВФ.

Реклама:

У цьому зв'язку глава фонду вказала Лукашенку на вже наявні рекомендації місії МВФ, яка нещодавно завершилася.

Наприкінці червня 2015 року глава Мінфіну Білорусі Володимир Амарін повідомляв, що Мінськом підготовлена "дорожня карта" реформ, які є однією з умов виділення нового кредиту МВФ у розмірі до 3 мільярдів доларів.

Глава Нацбанку Білорусі Павло Каллаур пізніше пояснив, що Мінськ розраховує на механізм розширеного кредитування з метою вирішення проблем з платіжним балансом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: