Євросоюз може з 2017 року скасувати візи для турків

Неділя, 27 вересня 2015, 12:46

Євросоюз може з 2017 року скасувати в'їзні візи для громадян Туреччини.

Про це повідомив в інтерв'ю німецькому тижневику Welt am Sonntag в суботу, 26 вересня, комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан, передає "Німецька хвиля".

"З моєї точки зору, цілком можлива відміна через два роки візового режиму для громадян Туреччини, що в'їжджають до країн Шенгенської зони, якщо будуть виконані необхідні для цього умови", - сказав Хан.

У числі умов скасування він назвав діючий прикордонний контроль, видачу біометричних паспортів, а також співпрацю Анкари з Євросоюзом у виявленні підроблених документів для в'їзду.

Реклама:

Одночасно Хан розкритикував внутрішню політику влади Туреччини, заявивши, що країна "в даний час рухається, на жаль, не в європейському напрямку", зокрема в питаннях боротьби з корупцією, забезпечення свободи думок, дотримання прав національних меншин і незалежності органів правосуддя.

Переговори щодо вступу Туреччини до Євросоюзу почалися в 2005 році - через 18 років після подачі Анкарою відповідної заяви. У 2013 році сторони почали переговори щодо можливості безвізового режиму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: