"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Після скандалу Volkswagen призначив нового гендиректора

Субота, 26 вересня 2015, 10:46

Новим генеральним директором німецького автомобільного концерну Volkswagen призначений Маттіас Мюллер, який очолював до цього підрозділ Porsche.

Про це повідомляє "Російська служба ВВС".

Мюллер змінить на посту голови правління автоконцерну Мартіна Вінтеркорна, який подав у відставку через скандал із заниженням показників шкідливих викидів в атмосферу у деяких дизельних моделях.

За оцінками, порушення можуть стосуватися 11 млн автомобілів, а штрафи за поставку на ринок "фольксвагенів" з програмним забезпеченням, яке повідомляло невірні дані, становитимуть до 18 млрд доларів.

Реклама:

Американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Таким чином, реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися набагато вище, ніж показували результати тестів.

У понеділок акції Volkswagen подешевшали майже на третину, а ряд німецьких політиків заявив, що під загрозою репутація не тільки концерну, а й усієї Німеччини.

Керівництво автогіганта визнало свою провину в ситуації, що склалася і пообіцяло забезпечити максимально прозоре розслідування обставин справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!