Швейцарія призупиняє продаж автомобілів Volkswagen

Субота, 26 вересня 2015, 10:05

Швейцарія призупиняє продаж моделей автоконцерну Volkswagen, обладнаних дизельними двигунами, які можуть не відповідати екологічним нормативам.

Про це пише "Російська служба ВВС".

Близько 180 тисяч нових автомобілів, випущених під брендами Audi, Seat, Skoda і VW в 2009-2014 роках, можуть опинитися під забороною, йдеться в заяві федеральної дорожньої служби.

Заборона діятиме, поки швейцарській владі не вдасться прояснити ситуацію із заниженням показників шкідливих викидів в атмосферу у деяких дизельних моделях.

Реклама:

За оцінками, порушення можуть стосуватися 11 млн автомобілів, а штрафи за поставку на ринок "фольксвагенів" з програмним забезпеченням, яке повідомляло невірні дані, становитимуть до 18 млрд доларів.

Американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Таким чином, реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися набагато вище, ніж показували результати тестів.

У понеділок акції Volkswagen подешевшали майже на третину, а ряд німецьких політиків заявив, що під загрозою репутація не тільки концерну, а й усієї Німеччини.

Керівництво автогіганта визнало свою провину в ситуації, що склалася, глава Volkswagen в результаті скандалу покинув свій пост.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!