Standard & Poor's знизило рейтинг України до "вибіркового дефолту"

П'ятниця, 25 вересня 2015, 19:00

Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's у п'ятницю знизила довгострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "СС" до "SD", або рівня "вибіркового дефолту".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Рейтинг "SD" означає, що емітент відмовився від виплат за деякими зобов'язаннями.

У той же час агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинги країни в національній валюті на рівні "CC+/C". Прогноз по довгостроковому рейтингу в національній валюті негативний.

S&P вказує, що, незважаючи на підтримку великими кредиторами реструктуризації, агентство як і раніше бачить можливість того, що інші групи кредиторів можуть, в кінцевому рахунку, не погодитися на пропозицію щодо обміну, що може привести надалі до явних дефолтів.

Реклама:

Відносно визначення статусу єврооблігацій з погашенням в грудні 2015 року на 3 млрд доларів, які були викуплені в грудні 2013 року Фондом національного добробуту РФ, S&P вважає, що його статус визначить рада виконавчих директорів МВФ.

Як повідомлялося, Мінфін при офіційному оголошенні про реструктуризацію єврооблігацій 22 вересня вказував, що рішення про тимчасове призупинення платежів в рамках такої реструктуризації очікувано може призвести до подальшого технічного зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України.

"Однак ця дія рейтингових агентств є очікуваною, технічною і тимчасовою. Відразу після юридичного завершення процесу реструктуризації, ми очікуємо перегляду та підвищення суверенного рейтингу з боку міжнародних рейтингових агентств, як це сталося під час і після юридичного оформлення угоди з перепрофілювання єврооблігацій Укрексімбанку та Ощадбанку", - вказувало фінансове відомство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!