Ціни на нафту зростають за рахунок підвищеного попиту в Китаї

П'ятниця, 25 вересня 2015, 18:46

Ціни на нафту зростають за рахунок підвищеного сезонного попиту в Китаї, який компенсував слабку економічну статистику Японії.

Про це пише Рейтер.

До 14:55 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,22 долара до 48,39 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,44 долара до 45,35 долара.

Запаси нафтопродуктів в Китаї в серпні знизилися на 7,8% порівняно з липнем, повідомило інформаційне агентство Синьхуа.

Реклама:

Запаси бензину зменшилися вперше з березня, майже на 10%, а запаси дизельного палива - на 7,6% за рахунок відновлення рибальства на східному і південному побережжі і напередодні збору врожаю.

Споживчі ціни в Японії в серпні знизилися в порівнянні з тим же місяцем минулого року вперше з квітня 2013 року, на 0,1%. Ця статистика включає ціни на нафтопродукти, але не на продукти харчування.

Аналітики очікують незначного коливання котирувань в п'ятницю, якщо на ринок не вплинуть які-небудь несподівані події.

"Ціни на Brent і WTI відносно стабільні, і ми очікуємо, що так буде і сьогодні. Серйозних змін не передбачається, оскільки майже вся статистика вже закладена в котирування", - сказав аналітик Phillip Futures в Сінгапурі Деніел Енг.

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило прогнози цін для Brent і WTI на цей рік на 5 доларів до 50 доларів і 45 доларів за барель, відповідно, а на 2016 рік прогнозує середньорічні ціни 55 доларів для Brent і 50 доларів для WTI.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!