"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська "Трансаеро" заборгувала аеропорту Київ 650 тисяч доларів

П'ятниця, 25 вересня 2015, 13:15

На момент прийняття рішень щодо санкцій проти Росії та купівлі "Трансаеро" Аерофлотом борг "Трансаеро" перед аеропортом Київ становив 650 тисяч доларів.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" розповів голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

За його словами, ця заборгованість накопичилася за півтора-два місяці.

"Якщо будуть припинені польоти ми ці борги ніколи не побачимо. Для нас це велика проблема, тому що ми потрапляємо під валютний контроль (протягом 90 днів виручка не зайшла в Україну) і нас будуть штрафувати наші ж податкові органи", - сказав Костржевський.

Реклама:

"Друге: ми недоотримаємо істотні валютні надходження. І третє: у нас кредит в "Сбербанку Росії", який потрібно обслуговувати, а робили ми це за рахунок коштів, які виплачуються Трансаеро", - зазначив він.

Костржевський сказав, що аеропорт не може домовитися з авіакомпанією Трансаеро і вирішити питання боргу полюбовно, бо не розуміє, "з ким там розмовляти".

"У день оголошення угоди з Аерофлотом, у них повністю змінився склад менеджменту. Нове керівництво з нами ніяк не контактує. Ми пишемо їм офіційні листи і намагаємося вийти на контакт. У відповідь - тиша", - розповів він.

За його словами, найближчим часом аеропорт планує обмежити або зовсім припинити обслуговування рейсів Трансаеро.

"Я хочу підкреслити: це не аеропорт в односторонньому порядку припинив обслуговування Трансаеро, це Трансаеро, отримавши гроші з пасажирів (продавши квитки на рейс) припинило платити за послуги", - зазначив Костржевський.

"Після цього, враховуючи, що авіакомпанія не сплатила обслуговування, порушивши тим самим всі наші домовленості, ми припиняємо обслуговування. Або не реєструємо пасажирів, не беремо багаж, не здійснюємо посадку пасажирів у літак, не буксируємо літак на місце старту і навіть не підключаємо до джерел наземного харчування. Літак просто стоїть", - сказав він.

Костржевський додав, що аеропорт Київ направив телеграму Трансаеро в п'ятницю, 18 вересня, з вимогою сплатити заборгованість. Компанія погасила 100 тисяч доларів.

"Крайню телеграму ми відправили в середу, 23 вересня. У ній розписаний графік виплат, який ми вважаємо справедливим", - заявив глава ради директорів аеропорту.

"Ми не вимагаємо все сплатити протягом одного дня. Заборгованість розбита на п'ять платежів, які потрібно здійснити до 26 жовтня 2015 року. Якщо хоч один з цих платежів вони прострочать, ми зупиняємо обслуговування", - додав він.

Костржевський також сказав, що після приходу нового керівництва регулярність польотів Трансаеро порушується, були скасовані кілька рейсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: