"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран відмовився купувати російські літаки - ЗМІ

П'ятниця, 25 вересня 2015, 10:05

Іран не буде використовувати російські літаки Sukhoi Superjet 100 для оновлення свого авіапарку.

Про це повідомляє Trend з посиланням на газету "Іран".

Переговорів з російською авіабудівною компанією Іран не вів, сказав міністр доріг і міського будівництва Аббаса Ахмада Ахунди, додавши, що вже пройшли переговори з компаніями Airbus і Boeing.

"Ми досягли попередньої домовленості з провідними авіавиробниками", - сказав він, зазначивши, що як тільки ядерна угода зі світовими державами набуде чинності, авіаційна промисловість Ірану вийде з-під санкцій.

Реклама:

Раніше секретар Асоціації авіаційних компаній Ірану Максуд Асаді Самані в інтерв'ю агентству ISNA торкнувся питання переговорів стосовно придбання російського авіалайнера Sukhoi Superjet 100.

Як уточнив Самані, переговори, які проводилися в ході останнього візиту віце-президента Ірану з науки і технологій Сорена Саттарі в Росію, і заяви, зроблені в ході цих переговорів від імені Організації цивільної авіації, носили загальний характер.

"Організація цивільної авіації не може приймати остаточного рішення з приводу закупівлі конкретного літака. Переговори із зарубіжними авіабудівниками проводитимуть іранські авіаційні компанії", - заявив міністр.

При цьому вони, за його словами, будуть враховувати стан своїх авіапарків і виходити з власних потреб у придбанні нових літаків.

Малоймовірно, щоб яка-небудь з іранських авіаційних компаній проводила переговори з російською стороною про придбання нових літаків, сказав Самані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!