Merrill Lynch прогнозує нульову динаміку ВВП України у 2016 році

Четвер, 24 вересня 2015, 20:06

Аналітики міжнародного інвестиційного банку Bank of America Merrill Lynch прогнозують нульову динаміку реального валового внутрішнього продукту України у 2016 році.

Про це сказав аналітик Merrill Lynch Вадим Храмов, виступаючи на Одеському фінансовому форумі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розходимося в оцінках із Міжнародним валютним фондом і вважаємо, що все відбудеться повільніше. Ми не очікуємо швидкого відновлення економіки, промисловість у східному регіоні зруйнована і підлягає тривалому відновленню", - сказав аналітик.

Серед позитивних чинників експерт відзначив девальвацію гривні, яка сприяє зростанню експорту. Проте, на його думку, реальне поліпшення ситуації залежатиме від вартості енергоресурсів.

Реклама:

У довгостроковій перспективі, вважає В.Храмов, потенційне зростання економіки України становитиме 3-5% на рік залежно від успіху реформ.

При цьому він зазначив, що Україна має потребу у щорічному надходженні 3 млрд доларів зовнішнього фінансування. "Тому важливо, щоб зберігалася програма МВФ", - сказав він.

Інша фінансова допомога міжнародних організацій, на думку експерта, має бути заміщена інвестиціями в приватний сектор.

"Усі інвестори стурбовані ризиками заморожування конфлікту на сході України, але це не перешкодить припливу капіталу, про що свідчить досвід інших країн", - додав Храмов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!