"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори "Київміськбуду" пікетували Кличка: майже готові будинки "будують" роками

Четвер, 24 вересня 2015, 19:30

Інвестори "Київміськбуду" пікетували Київську міську державну адміністрацію з вимогою до мера Віталія Кличка втрутитись у ситуацію з порушенням зобов'язань з боку міського забудовника.

Про це "Економічній правді" повідомив Володимир Литвиненко, який координує ініціативну групу інвесторів.

Житловий будинки за адресою проспект Глушкова 9-В і 9-Г (будівельна адреса Глушкова,92-Б), згідно з договорами, мали б бути введені в експлуатацію ще у грудні 2013 року.

Проте, за словами інвесторів, Київміськбуд, який займається будівництвом, досі не зробив будинки придатними до життя.

Реклама:

"Три тижні тому була підключена вода, вода іржава. Каналізацією користуватись не можна. Ліфт не працює, опалення невідомо буде чи не буде", - розповіла одна з інвесторів.

"Люди вклали всі заощадження, які в них були, крім того, взяли кредити - платять відсотки. І в цей час змушені орендувати житло, яке в Києві коштує надзвичайно дорого", - заявив Литвиненко.

На думку представника інвесторів, Київміськбуд фіктивно ввів в експлуатацію будинки у грудні 2014 року, а за наступні дев'ять місяців не довів їх до експлуатаційної готовності.

"Київміськбуд" має значні заборгованості перед підрядниками на будівництві, таким чином зриваючи строки завершення будівництва, визначені у договорах з інвесторами. Всі обіцянки, які дають нам керівники Київміськбуду, не виконуються вже понад два роки. Тому ми звертаємось до міської влади з вимогою вплинути на компанію, 80% акцій якої належить територіальній громаді Києва", - зазначив Литвиненко у коментарі "Економічній правді".

За словами Литвиненка, у відповідь на листи інвесторів та депутатські звернення до мера Києва Віталія Кличка були отримані відписки, і ситуація на будівництві не покращилась. Тому інвестори вийшли на пікетування.

Нагадаємо, інвестори будинків по проспекту Глушкова вже пікетували "Київміськбуд".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!