"Укрзалізниця" закрила шлях до України російським вагонам через санкції

Четвер, 24 вересня 2015, 18:33

"Укрзалізниця" у зв'язку з набранням чинності з 22 вересня санкцій щодо ряду громадян і підприємств РФ, прийняла рішення про виведення з території країни понад 3,5 тисяч вантажних піввагонів власності "Першої вантажної компанії" і її "дочки" "ПГК в Україні" та заборону їх прийому в країну.

Про це журналістам повідомив виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "Українська залізниця", що створюється на базі "Укрзалізниці", Олександр Завгородній, передає УНІАН.

"На вантажопотоці це ніяк не відіб'ється, тому що сьогодні під санкції потрапили дві компанії - "Перша вантажна компанія" і "Перша вантажна компанія в Україні", вони за станом на вчорашній день мали на території України 3676 навантажених і порожніх піввагонів", - заявив Завгородній.

"Прийнято рішення, що всі ці вагони вивантажуються і в порожньому стані відправляються за межі України, далі на території України вони не приймаються", - сказав він.

Реклама:

При цьому, відповідаючи на питання, як ця заборона позначиться на транзитному вантажопотоці територією України, Завгородній не виключив, що транзит може здійснювати інша компанія, яка не потрапила в санкційний список.

"З'явиться інша компанія, яка не потрапила в санкційний список, і яка буде возити цей транзит. Можу сказати, що поки не видно на даному етапі, хто встиг підхопити цей обсяг, але те, що сьогодні відбувається вивантаження російських піввагонів і відправка за кордон, це факт", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!