Екс-член НКРЕКП заявляє про змову газових трейдерів

Четвер, 24 вересня 2015, 17:48

Екс-член Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Андрій Герус заявив про змову газових трейдерів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"На ринку газу продавці різко підняли ціни: на жовтень трейдери показують дисконти 300-400 гривень, (чиста ціна 6200 гривень). Ще на вересень дисконти були 1800 гривень (чиста ціна 4400 гривень)", - заявив він.

"Кажуть, бізнесмен Ф. з Харкова організував зустріч крупних газових компаній і запропонував домовитись тримати дисконт на рівні 300-400 гривень, а якщо хтось захоче продавати із більшим дисконтом, то він сам буде викуповувати. Тобто змова", - додав Герус.

Реклама:

На ринку газу продавці різко підняли ціни: на жовтень трейдери показують дисконти 300-400 грн, (чиста ціна 6200 грн.). Щ...

Posted by Andriy Gerus on 24 сентября 2015 г.

"Я б рекомендував підприємствам-споживачам - не контрактуватись на жовтень з дисконтом менше 1000 гривень (тобто по ціні вище 5600 гривень)", - заявив Екс-член НКРЕКП.

За його словами, ціна імпорту сьогодні 5800 гривень, без ПДВ.

"Краще вже законтрактувати якийсь мінімальний обсяг у Нафтогазу. Тоді або приватні компанії повернуться до ринкової конкуренції, або всі вільні обсяги доведеться викупити "єдиному покупцю", чого він, скоріш за все, зробити не зможе. Дуже не хотілося б, щоб так у нас починався "вільний ринок газу", який має запрацювати з 1 жовтня", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!